Η TonerFox πρωτοπόρος στην Ελλάδα στα Ανακατασκευασμένα και Συμβατά αναλώσιμα και με ιδιαίτερη ειδίκευση στα Τόνερ συνεχίζει να εργάζεται για λύσεις που βασίζονται στις ανάγκες της αγοράς, των απλών χρηστών, αλλά και των επιχειρήσεων γενικότερα.
Έγχρωμο Τόνερ για Ασπρόμαυρους εκτυπωτές
Νέα μας καινοτομία είναι το "Έγχρωμο Τόνερ για Ασπρόμαυρους εκτυπωτές" πρόκειται για την δυνατότητα που έχουμε, να φτιάξουμε ένα ειδικό και προσωποποιημένο χρώμα τόνερ κατά παραγγελία του πελάτη.
Χρώμα κατά παραγγελία λοιπόν για εταιρίες που έχουν λογότυπο ή σήμα με συγκεκριμένο χρώμα, μπορούμε να φτιάξουμε Τόνερ με αυτό το συγκεκριμένο χρώμα, έτσι αντί του μονότονου μαύρου θα μπορούν τυπώνουν στους ασπρόμαυρους εκτυπωτές το χρώμα τις αρέσκειας τους ώστε να παράγουν έντυπα όπως Φυλλάδια, Φεϊγβολάν, Αφίσες κλπ με πολύ χαμηλότερο κόστος.
Έχετε δηλαδή έναν ασπρόμαυρο εκτυπωτή π.χ. Samsung και θέλετε να τυπώσετε σε αυτόν μία Αφίσα ή ένα Φεϊγβολάν με π.χ. κόκκινο χρώμα, μας παραγγέλνετε το χρώμα που θέλετε και σας δίνουμε μία κασέτα με κόκκινο Τόνερ, έτσι όποτε θέλετε να τυπώσετε κάτι με κόκκινο χρώμα θα βάζετε αυτήν την κασέτα, απλό. Έτσι μειώνεται τα έξοδα γιατί δεν χρειάζεται να αγοράσετε άλλο εκτυπωτή στον οποίο θα πρέπει να παραγγείλετε 4 έγχρωμα Τόνερ και ο οποίος έχει πολύ μεγαλύτερες φθορές και περισσότερα αναλώσιμα για να πετύχει το αποτέλεσμα που το "Ειδικό Τόνερ" το πετυχαίνει με τον ποιο απλό τρόπο.
Αυτά τα "Ειδικά Χρωματιστά Τόνερ" απευθύνονται συνήθως στους εκτυπωτές μάρκας Lexmark, OKI, Samsung, περιορισμένο αριθμό Dell, Epson, Konica-Minolta, Xerox. Πείτε μας το μοντέλο του εκτυπωτή σας και θα σας πούμε αν μπορεί να φτιαχτεί ειδικό χρωματιστό Τόνερ γι αυτό.
Άσπρο Τόνερ
Με το Λευκό Τόνερ πειραματίζονταν εδώ και πολλά χρόνια τα εργοστάσια και οι ειδικοί του χώρου ώσπου πρωτοπόρες εταιρίες όπως Xeikon παρουσίασαν πρώτοι Ψηφιακά πιεστήρια, αργότερα και η Xerox η Konica-Minolta και η Canon, αυτά ήταν υπερμεγέθης εκτυπωτές που μπορούσαν να τυπώνουν λευκό και διαφανές τόνερ βέβαια αυτοί οι εκτυπωτές είχαν τεράστιο κόστος και απευθύνονταν μόνο στην βιομηχανική και παραγωγική εκτύπωση. Η ανάγκη να διαδοθεί και σε ένα ποιο ευρύ κοινό και σε μικρότερους επαγγελματίες υπήρχε εδώ και χρόνια και ήταν γνωστή γι αυτό υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από την βιομηχανία της διαφήμισης κυρίως και τους διάφορους επαγγελματικούς κλάδους κυρίως των Γραφικών Τεχνών που αναλαμβάνουν να διεκπεραιώνουν τις ιδέες των διαφημιστών. Στις Γραφικές Τέχνες λοιπόν οι Τυπογράφοι που μετεξελίχτηκαν σε Ψηφιακούς Τυπογράφους ήθελαν να μπορούν να τυπώνουν σε χρωματιστά και σκούρα χαρτιά με λευκό χρώμα, όπως μπορούσαν και στην παραδοσιακή Τυπογραφία ή την Λιθογραφία. Έπειτα στο χώρο της Μεταξοτυπίας οι επαγγελματίες που μετεξελίχτηκαν σε Ψηφιακούς Μεταξοτύπες είχαν την ανάγκη να μπορούν να τυπώνουν π.χ. σε σκούρες ή έγχρωμες κεραμικές ή πορσελάνινες επιφάνειες όπως κούπες η πιάτα θέματα με λευκό Μελάνι. Επίσης στον Κλάδο των Σταμπάδων που ανήκουν τα λεγόμενα T-Shirt Transfer Shops (καταστήματα με σταμπωτά μπλουζάκια) ένας κλάδος που είναι αρκετά γνωστός στην χώρα μας λόγο και της σχέσης με τον Τουρισμό, σε κάθε πόλη υπάρχουν 2-3 μαγαζιά που σας τυπώνουν πάνω στο μπλουζάκι ότι θέλει η ψυχή σας. Και αυτός ο κλάδος είχε την ανάγκη να μπορεί να τυπώσει όπως γίνεται στην παραδοσιακή μεταξοτυπία με Λευκό μελάνι πάνω στο μαύρο ή έγχρωμο μπλουζάκι και όχι μόνο σε λευκό μπλουζάκι.
Η εταιρία OKI έχει και αυτή με την σειρά της δαπανήσει τεράστια ποσά για την έρευνα και την ανάπτυξη Λευκού Τόνερ λόγω του ότι την προτιμούν οι επαγγελματίες των T-Shirt Transfer Shops (καταστήματα με σταμπωτά μπλουζάκια) έτσι ήταν και η πρώτη που κυκλοφόρησε το Λευκό Τόνερ για τους εκτυπωτές της κάνοντας έτσι το Λευκό Τόνερ γνωστό σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό. Στους OKI για να τυπώσει κάποιος με Άσπρο Τόνερ πρέπει να βγάλει το μαύρο τόνερ μαζί με το τύμπανό του και να τοποθετήσει στην θέση του το Άσπρο Τόνερ με το Άσπρο Τύμπανο.
Έτσι σε έναν εκτυπωτή με άσπρο τόνερ μπορούμε να τυπώσουμε χρωματιστά και με άσπρο χρώμα ταυτόχρονα, το μαύρο δημιουργείτε από την μίξη των τριών χρωμάτων (χωρίς GCR) δεν είναι καθαρό μαύρο δηλαδή αλλά ένα "λερωμένο μαύρο" οπτικά όμως οι διαφορές είναι μικρές ιδιαίτερα όταν μιλάμε για εκτυπώσεις πάνω σε μπλουζάκια που υπάρχουν μεγάλες ανοχές ως προς την πιστότητα του μαύρου.
Τελευταία η OKI κυκλοφόρησε και δύο 5χρωμους εκτυπωτές που παίρνουν και λευκό τόνερ μέσα, επιπλέον του μαύρου (CMYKW) το μοντέλο WT711 (Α4) και το μοντέλο WT941 (Α3). Επίσης αυτοί οι 5χρωμοι εκτυπωτές έχουν την δυνατότητα το 5ο χρώμα να είναι ή Άσπρο ή Διαφανές Τόνερ (Clear Gloss).
Οι χρήστες των εκτυπωτών OKI πρέπει να γνωρίζουν ότι για να τοποθετήσουν σε έναν OKI το Λευκό Τόνερ πρέπει να του κουμπόσουν και το δικό του τύμπανο το οποίο θα το χρησιμοποιούν μόνο για το Λευκό τόνερ. Επίσης υπάρχουν κάποιοι OKI που η μονάδα τυμπάνου έχει 4 τύμπανα μαζεμένα σε μία μονάδα (π.χ. OKI C301, C321) και σε αυτήν την περίπτωση, για να τυπώνουν με το με το Άσπρο Τόνερ πρέπει να έχουν μία ολόκληρη μονάδα Τυμπάνου ξεχωριστά μόνο γι’αυτό.
Διαφανές Τόνερ
Και εδώ πρωτοπόρες εταιρίες ήταν η Xeikon που παρουσίασαν πρώτοι Ψηφιακά πιεστήρια, αργότερα και η Xerox η Konica-Minolta και η Canon όμως γνωστό σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό και προσιτό από μικρότερους επαγγελματίες το "Διαφανές Τόνερ" έγινε από την εταιρία OKI.
Η μακροχρόνια έρευνα και ανάπτυξη της OKI της έδωσε το προβάδισμα έτσι ήταν η πρώτη εταιρία των Consumer Printers (εκτυπωτών ευρείας χρήσεις) που κυκλοφόρησε το Διαφανές Τόνερ για τους εκτυπωτές της. Στις Γραφικές Τέχνες ήταν γνωστό εδώ και πολλά χρόνια το Βερνίκι ή το τοπικό UV στις εκτυπώσεις, αυτά τα βερνίκια έδιναν μία ιδιαίτερη χροιά και επαγγελματική όψη στο έντυπο, έτσι υπήρχε η ανάγκη και στην Ψηφιακή Τυπογραφία για εκτυπώσεις αντίστοιχων απαιτήσεων.
Στους OKI για να τυπώσει κάποιος με Διαφανές Τόνερ πρέπει να βγάλει το μαύρο τόνερ μαζί με το τύμπανό του και να τοποθετήσει στην θέση του το Διαφανές Τόνερ με το Διαφανές Τύμπανο. Έτσι σε έναν εκτυπωτή με Διαφανές τόνερ μπορούμε να τυπώσουμε χρωματιστά και με Διαφανές Τόνερ ταυτόχρονα, το μαύρο δημιουργείτε από την μίξη των τριών χρωμάτων (χωρίς GCR) δεν είναι καθαρό μαύρο δηλαδή αλλά ένα "λερωμένο μαύρο" οπτικά όμως οι διαφορές είναι μικρές.
Τελευταία η OKI κυκλοφόρησε και δύο 5χρωμους εκτυπωτές που παίρνουν και Διαφανές Τόνερ μέσα, επιπλέον του μαύρου (CMYKW) το μοντέλο WT711 (Α4) και το μοντέλο WT941 (Α3). Επίσης αυτοί οι 5χρωμοι εκτυπωτές έχουν την δυνατότητα το 5ο χρώμα να είναι ή Διαφανές (Clear Gloss) ή Άσπρο Τόνερ.
Οι χρήστες των εκτυπωτών OKI πρέπει να γνωρίζουν ότι για να τοποθετήσουν σε έναν OKI το Διαφανές Τόνερ (Clear Gloss) πρέπει να του κουμπόσουν και το δικό του τύμπανο το οποίο θα το χρησιμοποιούν μόνο για το Βερνίκι. Επίσης υπάρχουν κάποιοι OKI που η μονάδα τυμπάνου έχει 4 τύμπανα μαζεμένα σε μία μονάδα (π.χ. OKI C301, C321) και σε αυτήν την περίπτωση, για να τυπώνουν με το Διαφανές Τόνερ θα πρέπει να έχουν μία ολόκληρη μονάδα Τυμπάνου ξεχωριστά μόνο γι’αυτό.
Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε πάντα στη διάθεση σας είτε μέσω τηλεφώνου στο 28210 92246, είτε μέσω e-mail στο tonerfox@gmail.com
Διεύθυνση Καταστήματος: